Workshop Tekststructuur

 

Geef de schrijfvaardigheid van je studenten in zes lessen een enorme boost met behulp van tijdbesparend lesmateriaal.

 

Tijdens de exclusieve workshop laat Freerk Teunissen op actieve wijze zien hoe je dit voor elkaar krijgt. Hij licht onderdelen uit het zijn nieuwe boek Tekststructuur toe en laat zien hoe ermee gewerkt kan worden. Jij en je collega's nemen de rol van student op je, waardoor je ervaart hoe studenten snel gemotiveerd raken. Daarnaast bespreekt Freerk Teunissen de vier achterliggende principes, welke niet in het boek zelf staan beschreven.

 

 

Workshop

Uitgeverij Coutinho organiseert een workshop voor docenten. De eerstvolgende is op 12 september 2014. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@coutinho.nl.  

 

 

In-company

Wil je samen met je collega's aan de slag? Leren inspireren en ontdekken hoe jij en collega's studenten op het puntje van hun stoel krijgen? Dat kan. Stuur een e-mail naar: info@schoolvoorschrijftraining.nl. We nemen daarna contact met je op om je wensen door te nemen. Je kunt natuurlijk ook bellen: 035-7370236.  

 

 

Programma 

We stellen het programma samen met je vast, zodat het aan jouw wensen en die van je collega's voldoet. Een programma van 4 uur kan er zo uitzien:

 

13.00 uur     Inloop
13.15 uur     Workshop deel 1: het onderwijsdilemma of waarom studenten ongemotiveerd zijn

  • Motivatie bij games, bij televisie, in de wetenschap
  • Motivatie in het onderwijs
  • De praktische toepassing van motivatietheorie bij Tekststructuur
  • Werken met de omkering

13.45 uur Een werkvorm uit de docentenhandleiding van Tekststructuur
14.45 uur      Pauze 
15.00 uur      Workshop deel 2:  leren inspireren

  • De principes van Tekststructuur benutten om saaie lesonderdelen om te vormen tot motiverende en inspirerende werkvormen

16.15 uur Werken met het boek Tekststructuur, de website en de docentenhandleiding
17.00 uur     Afsluiting