Schrijfcarrousel-workshop

 Geef je schrijftraining, ben je leraar Nederlands of geef je af en toe workshops en wil je de Schrijfcarrousel leren kennen en direct kunnen gebruiken? Dan is deze workshop voor jou bedoeld.

De Schrijfcarrousel

De Schrijfcarrousel-methode heeft een aantal voordelen. Het eerste voordeel is dat de methode kant-en-klaar in een doosje zit. Dat scheelt uren, dagen voorbereidingstijd.

 

Een ander voordeel is dat de methode de groepsdynamiek verbetert en de motivatie vergroot. Dit voordeel is voor veel organisaties en trainers een reden om met deze methode te werken. De Hogeschool Utrecht, ICM, de Nederlandse Spoorwegen, Fontys Hogeschool Tilburg en meer.

 

De Schrijfcarrousel maakt gebruik van gamification. Principes die zorgen voor succes van computerspellen zijn geïncorporeerd in de methode. Een van de effecten daarvan is dat de trainer of docent al vrij snel zicht krijgt op de kwaliteiten van deelnemers.

Resultaat

Na deze workshop:

  • Ken je de waarde van de Schrijfcarrousel
  • Kun je de methode direct inzetten
  • Ken je de achterliggende principes die de werking van de methode verklaren

Programma

Tijdens de Schrijfcarrousel-workshop komen de volgende onderwerpen aan bod:

De methode

De Schrijfcarrousel-methode bestaat uit een kaartenset die op zeven manieren ingezet kan  worden. Tijdens de workshop worden deze manieren toegelicht en ga je er één ervaren.

Achterliggende principes

Vergroten van foutentolerantie, korte feedbackcyclus, neutrale versus niet-neutrale feedback,  de leerstijlen van David Kolb, groepsdynamiek effectief inzetten, leren van fouten en leren  van kwaliteiten (Appreciative Inquiry), spelen met flow, de schrijftaak automatisch opdelen in deeltaken, Roos van Leary en meer.

Praktijk

Wat heb jij nodig om de Schrijfcarrousel-methode direct in te kunnen zetten? Ervaringen van deelnemers en oud-deelnemers komen aan bod. Verder gaan we in op manieren waarop de methode nu wordt ingezet door schrijftrainers en in het hoger onderwijs.  

Doelgroep

De training is geschikt voor iedereen die schrijfvaardigheidsonderwijs verzorgd. Schrijvers die wel eens een workshop geven, leraren Nederlands, schrijftrainers.

Investering

1 dagdeel, € 175,-
(deze prijs is exclusief btw en inclusief Schrijfcarrousel-kaartenset). 

Groepsgrootte

Aantal deelnemers: maximaal 12

Plaats en data

Zie de pagina agenda

Meer informatie en inschrijven

Inschrijven kan door het inschrijfformulier in te vullen.

Wil je meer informatie, dan kun je het vragenformulier invullen. Als je niet zo van formulieren houdt, kun je ook altijd bellen: 035-7370236.